Elazığ Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) arasında ’Klasik Besicilikten Modern Besiciliğe Geçiş’ projesinin sözleşmesi imzalandı.
Elazığ Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından hazırlanan proje için imza töreni düzenlendi. İmza törenine Birlik Başkanı Arif Erol, FKA Genel Sekreteri Mesut Öztop, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi ve Birlik Danışmanı Prof. Dr. Ömer Atalar ile FKA Elazığ Birim Başkanı Abdulvahap Yoğunlu katıldı. Projenin önemine değinen Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, benzer projelerin arttırılmasını istedi.
Elazığ Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Arif Erol ise, "Ülkemizde sığır yetiştiriciliğini geliştirmek için birçok önlem alınmıştır. Aynı zamanda yetiştiricinin durumunda kısa sürede çok iyileştirmeler sağlayacak, devlete ve yetiştiriciye parasal açıdan sorun çıkarmayacak önlemlerinde uygulamaya konulması gerekmektedir. Toplumumuzun sağlıklı beslenebilmesi ve gelecek nesillere yeterli kaynak oluşturabilmek için hayvancılığımızın hızla geliştirilmesi gerekmektedir. Bir ülkede hayvansal üretimi artırabilmenin iki temel yolu vardır. Birincisi mevcut hayvan sayısını çoğaltmak, ikincisi ise bir hayvandan elde edilen ürün miktarını arttırmaktır. İkinci yolu tercih ederek programlı çalışmalar yapan ülkeler 40-50 yıllık bir zaman dilimi içinde hayvancılıkta önemli atılımlar yapmışlardır" dedi.
Besicilere verecekleri hayvancılık eğitiminin önemine de değinen Erol, "Et veriminin yükseltilmesi, hastalıklardan korunma ve profesyonel besicilik başlıklı eğitimlerle geleneksel besicilikten kurtulup bilinçli besicilik yapmalarına, modern besiciliğe geçmelerine olanak sağlanacaktır. Önümüzdeki dönemde bu ve benzeri projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.
Proje kapsamında besicilik yapanların katılacağı eğitimler 31 gün sürmesi ve hayvan sağlığı, et veriminin arttırılması gibi konularda besicilere modern teknikler hakkında eğitim verilmesi planlanıyor.