Elazığ’da downlular için düzenlenen etkinlikte önceki yıl ‘O Ses Türkiye’ yarışmasında finale kalan Emrah Güllü konser verdi.
Elazığ Down Sendromlular Derneği farkındalık oluşturmak için sosyal proje kapsamında etkinlik düzenledi. Sivrice Akpınar Mesire alanında düzenlenen etkinliğe down sendromlular, aileleri ve davetliler katıldı. Piknik havasında geçen etkinlikte Emrah Güllü de downlular için konser verdi. Halay çekip dans eden down sendromlular doyası eğlenerek günü tadını çıkardı. Aileleri ile çeşitli oyunlar da oynayan down sendromlular çok mutlu olduklarını söyledi.
Sosyal proje kapsamında piknik tarzında bir etkinlik düzenlediklerini belirten Down Senromlular Derneği Fethi Ahmet Balın, “Down sendromlu çocukları sadece kültür sanat etkinlikleriyle değil aileleriyle birlikte burada hem piknik yapmak hem de halk sanatçımız Emrah Güllü kardeşimizin de konseriyle güzel bir gün geçirme amacı taşıdık. Günümüz çok güzel geçti. Down sendromlu çocuklarımızla birlikte yemeklerimizi yiyip, eğlence düzenledik. Özel çocukları kültürel, sanatsal etkinliklerin yanında birde pikniği ekledik. Bu etkinliğimizi birinci piknik şöleni olarak başlattık, bundan sonraki süreçte de tekrar devam edecektir” dedi.
Düzenlenen etkinlikte oyun oynayıp halay çektiklerini dile getiren down sendromlular çok eğlendiklerini ifade etti.