Elazığ’da 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları 80 farklı projeyi sergiledi.
TÜBİTAK Bilim Şenlikleri kapsamında 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hazırlanan projeler okulun spor salonunda ziyaretçilere açıldı. Yoğun bir katılımla açılan bilim fuarını, hem öğrenciler, hem de veliler gezdi. Bilim fuarında, işitme engelliler için hazırlanan akıllı evler, depreme dayanıklı logo tuğlalar, ulaşım hizmetlerindeki aksamaların önüne geçecek sistemler, tarım alanında kullanılabilecek akıllı uygulamaların da yer aldığı 80 farklı proje sergilendi.
Fuarla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Fethulla Kılınç, “Okulumuz 2015-2016 Eğitim öğretim yılında TUBİTAK Bilim Şenlikleri kapsamında bilim fuarına katılım yoğun oldu. Yıl boyunca yapılan çalışmalar bugün burada sergileniyor” dedi.
Bilim fuarı ile ilgili okullarında ilk defa yapılan bir çalışma olduğunu kaydeden Kılınç, “Öğretmen ve öğrencilerimiz 80 proje ile fuara katıldı. Olumla sonuçlarını aldık. Okulumuz bünyesinde buna benzer değişik projeler gerçekleştiriyoruz. Yıl içinde gerek sosyal sorumluluk, gerekse bilimsel anlamda değişik projeler sergiliyoruz” diye konuştu.
Kılınç, okulda yapılan çalışmalar sayesinde öğrencilerinin mesleki olarak gelişimlerini ve insanı olarak topluma karşı sorumluluklarını yerine getirdiklerini kaydetti.