Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde, kurtarma ekipleri ile üniversite öğrencileri tatbikat yaptı.
Kovancılar ilçesinde bulunan Fırat Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda Ulusal Medical Kurtarma (UMKE) İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Belediye İtfaiye Şefliği ekipleri ve öğrencilerin katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatı öncesi öğrencilere UMKE ve AFAD ekipleri tarafından teorik bilgiler verilirken, deprem anında nasıl hareket edilmesi ve neler yapılması anlatıldı.
Daha sonra ilçede 6,7 şiddetinde yaşanan deprem canlandırıldı. Deprem sırasında öğrenciler masaların aralarına oturarak, ellerini boyunlarına kilitleyip sarsıntının geçmesini bekledi. Sarsıntının geçmesinin ardından okuldaki öğretmenler ve idareciler sınıfı düzenli, hızlı bir şekilde boşaltırken, il yardım eğitim almış öğrenciler de sağlık ve kurtarma ekiplerine haber vererek ilk yaralıyı kendileri sedye ile dışarı taşıdı.
Daha sonra 112 Acil Komuta Merkezi’ne bağlı ambulanslar, UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri olay yerine gelerek, yaralılara müdahale etti. Yaralılar kurtarma ekipleri tarafından binadan çıkarıldı. Deprem tatbikatlarını sürekli yaptıklarını belirten UMKE Sorumlusu Hüseyin Kılıçkap, “Bugün yaptığımız tatbikatın senaryosu 6,7 şiddetinde yaşanmış bir depremdi. Deprem de okulda çöküntü olmuş, 7 çocuğumuz yaralanmıştır. Öğrencilerimiz tarafından bir yaralımız kurtarılmış, 6 yaralı da olay yerine ulaşan ekipler tarafından kurtarılarak ambulanslar da ilk müdahaleleri yapılmıştır. Geniş kapsamlı katılımla bir deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Öncesinde öğrencilerimize deprem anında neler yapılması gerektiği konusunda verilen eğitimlerin başarılı olduğunu gördük. Başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik” dedi.