Elazığ Valisi Vali Murat Zorluoğlu, gazete, tv ve ajansların temsilcileriyle bir araya geldi.
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, kentte yayın yapan televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve haber ajanslarının temsilcileriyle istişarede bulundu. Özel bir otelde düzenlenen toplantıda Vali Zorluoğlu, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması, kentteki son durum, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı ve Elazığ’ında içerisinde yer aldığı cazibe merkezi iller hakkında bilgi verdi. Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması soruşturmasıyla ilgili kentte kamu görevlisi bin 300 kişinin açığa alındığını ve 562’sinin ihraç edildiğini aktaran Vali Zorluoğlu, örgütün masumları görevden alıyorlar gibi algı çalışması olduğunu, buna hiç kimsenin inanmaması gerektiğinin altını çizdi. Soruşturmaların titizlikle yürütüldüğünü de aktaran Vali Zorluoğlu, açığa alınanların da itirazlarını yapabildikleri bir ofis olduğunu ve gerekli tahkikatın yapıldığını aktardı.
Elazığ’ın cazibe merkezi iller arasında yer almasının ardından önemli gelişmeler de yaşandığını kaydeden Vali Zorluoğlu, Elazığ’ın siyasilerinin de bu kararda önemli etkilerinin olduğunu söyledi. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin yer aldığı ‘Cazibe İller’ toplantısına belediye başkanı ve milletvekilleriyle birlikte katıldıklarını da ifade eden Zorluoğlu, kentle ilgili daha önceden yaptıkları çalışmalar neticesinde bilgiler sunduklarını da dile getirdi.
Daha sonra gazetecilerle, Vali Zorluoğlu, kentte yapılması gereken ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi alış verişinde bulundu.