Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, düzenlenen bir programla 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden Elazığlı şehitlerin aileleriyle bir araya geldi.
Bir restoranda düzenlenen programa, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Elazığlı polis memurları Mehmet Şevket Uzun, Hüseyin Göral, Eyyüp Oğuz, Faruk Demir ve Mühendis Cuma Dağ’ın ailelerinin yanı sıra Vali Murat Zorluoğlu’nun Eşi Sevcan Zorluoğlu ile Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz ve eşi katıldı. Vali Zorluoğlu ve eşi, şehit aileleri ile bir bir ilgilenerek sorunlarını dinledi.
Şehitlerin yakınlarıyla birlikte olmak kendilerine daima büyük bir mutluluk ve onur verdiğini belirten Vali Murat Zorluoğlu, düzenlenen programla şehitlerin ailelerinin birbirlerini tanımalarına vesile olduklarını söyledi. Şehit yakınlarının kendilerine şehitlerden emanet olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, “Onların bütün sıkıntıları ve sorunları bizim sıkıntılarımız ve sorunlarımızdır. Şehitlerimiz Valilikten herhangi bir randevu talep etmeden bizimle her zaman görüşebilirler. Bütün sıkıntılarında ve sorunlarında onlarla beraberiz” dedi.
Bir daha 15 Temmuz’lar yaşanmaması için devlet olarak her türlü çabayı gösterdiklerini ifade eden Zorluoğlu, “15 Temmuzda 241 kardeşimiz şehit oldu ki bunlardan beş tanesi Elazığlıydı. Bu kardeşlerimizden çok acı hatıralar geriye kaldı. Terörle mücadelede şehit olmak ayrı ama kendi askerinin, kendi mesai arkadaşının kurşunuyla şehit olmak apayrı bir durumdur. Hükümetimizin ve devletimizin aldığı tedbirlerle Türkiye Cumhuriyetinde artık darbe dönemi sona ermiştir. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler ihsan eylesin. Şehitlerimize de rahmetiyle muamele etsin. Bu vesileyle şehitlerimizin anne babalarına, eşlerine ve çocuklarına bir defa daha Allah’tan sabır diliyorum” diye konuştu.
Şehit yakınları adına bir değerlendirme yapan şehit polis memuru Mehmet Şevket Uzun’un babası Bünyamin Uzun ise “Burada toplanmamıza vesile olan şehitlerimiz sayesinde başımız dik ve gururluyuz. Bu gururu bize yaşattıkları için şehitlerimize, çocuklarımıza teşekkür ediyoruz. Biz biliyoruz ki şehitlerimiz cennetteler. Sevgili Peygamberimize ve salih ameli olan insanlara komşular. Ne var ki bizim yüreğimiz yanmaktadır, acımız büyüktür. Allah onlara rahmet etsin, bize de sabır ihsan eylesin. Bu organizasyon nedeniyle Sayın Valimize ve katılan şehit ailelerine teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.