Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Sağlık Bakanlığı’na bağlanan Elazığ Asker Hastanesinde incelemelerde bulundu.
Vali Murat Zorluoğlu, Sağlık Bakanlığı’na devredilerek Sağlık Bilimleri Üniversitesi Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Rizaiye binası ismini alan eski asker hastanesinde incelemelerde yaparak değerlendirmelerde bulundu. Hastane binasını gezen ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Zorluoğlu, daha sonra diyaliz ünitesine de geçerek burada hasta yakınları ile verilen hizmet hakkında görüş alışverişinde bulunarak sorunlarını dinledi.
15 Temmuz sürecinden sonra çıkarılan kanun hükmünde kararname ile askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na bağlanması esası getirildiğini belirten Vali Murat Zorluoğlu, bu çalışmalar kapsamında Elazığ’da bulunan asker hastanesin de yapılan çalışmalar neticesinde Sağlık Bakanlığına sorunsuz bir şekilde devredildiğini söyledi. Devir gerçekleştirildikten sonra öncelikle hastanedeki doktor sayısının iki katına çıkarıldığını vurgulayan Zorluoğlu, “Poliklinik sayısı da aynı şekilde artırıldı. Şuanda 19 poliklinik hizmet vermektedir. Yüzde 7 doluluk oranı ile çalışan bu hastane şu anda yüzde 80 kapasiteye ulaşmış durumdadır. Kısa bir sürede yüzde 100 oranına ulaşılacaktır. Hasta sayısı da 5, 6 binlerden 20 binlere ulaşmış durumdadır” dedi.
Diğer hastanelerde dağınık durumda bulunan diyaliz ünitelerinin bu hastanede bir araya getirildiğini ifade eden Zorluoğlu, “Diyaliz ünitesi fiziki mekân olarak güzel bir imkana kavuşturulmuş oldu. Hastalarımız da hasta yakınları da yapılan hizmetten memnunlar. Bazı ünitelerin bu hastanede toplanması Eğitim Araştırma ve Harput Hastaneleri binalarında yeni mekanlar oluşmasına vesile oldu. Bu mekanlarda da vatandaşımıza daha güzel hizmet sunulacak düzenlemeler yapıldı. Bu hastanemizde yapılan bir düzenleme ile Sağlık Kurulu bu hastanemizde hizmet verecektir. Bu yapılanma da vatandaşımıza çok büyük kolaylık getirecek, değişik birimlerde ve katlarda faaliyet gösteren sağlık kurulu üniteleri tek bir koridorda toplanarak vatandaşımıza daha güzel ve hızlı bir hizmet sunacaktır. Daha önceden birkaç gün süren sağlık kurulu raporu alma işlemlerinde süre bir güne inmiş durumdadır” diye konuştu.
Hastaneye ulaşımı kolaylaştırmak için yol düzenlenmesi yapıldığını aktaran Zorluoğlu, “Mahallelerle hastanemizin bağlantılarını artırmak, ayrıca Eğitim Araştırma Hastanemizle bağlantısını daha da kolay kılmak için belediyemiz burada bir düzenleme yapmaktadır. Ancak arazinin Milli Savunma Bakanlığına ait olmasından dolayı bakanlığı ilgilendiren küçük bir onay aşaması vardı. O konuyu da Milli Savunma Bakan Yardımcımız Şuay Alpay ve Müsteşarımızla görüştük, sorun çözüldü. Bu sürecin kısa sürede tamamlanması ile bu hastanemizi Yunus Emre Bulvarıyla birleştirecek yol açılacaktır. Bu yol aynı zamanda Harput’a ulaşım için de yeni ve alternatif bir güzergah olacaktır” ifadelerinde bulundu.