AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

Kısaca, Elbistan Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, engellilerin senede bir veya birkaç gün değil her zaman hatırlanması gerektiğini ifade etti.

İlçe genelinde yaklaşık 2 bin engelli vatandaşın bulunduğu anımsatan Kısaca, şunları söyledi: "Hükümetimiz tarafından engellie vatandaşlarımıza aylık 2 Milyon TL maddi destek sunuyor. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Bunun bilinciyle eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan, kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe kadar çok ciddi ve çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır. Bu sorunlar sadece engelli vatandaşlarımızın değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunudur ve birlikte aşılmalıdır."

Etkinliğe, Elbistan Görmeyenler Kültür ve Birleştirme Derneği ile Beyazay Derneği Şubesi'ne üye engelli vatandaşlar katıldı.