Elbistan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fatih Erbilen, karantina tedbirlerinin ardından 7-17 Ekim tarihleri arasında Hayvan Borsası'nın açık tutulacağını söyledi.

Erbilen, yaptığı açıklamada, ilçede büyükbaş hayvanların deri hastalığı geçirmesinin ardından tedbir amaçlı 14 köy ve bir beldemiz karantina altına alındığını hatırlattı.

Yaklaşan kurban bayramı öncesinde vatandaşların mağdur olmaması için komisyon kararıyla 7 Ekim'den itibaren Hayvan Borsası'nın açılacağını dile getiren Erbilen, şunları söyledi: "Hastalıklı bölgeden dışarı hayvan çıkışını önlemek, kurbanlık hayvanların gözetim bölgesinde bulunmasını sağlamak amacıyla 7 Ekim tarihinde sadece kurbanlık satışı için Hayvan Borsası'nın açılmasına izin verildi" dedi.

Erbilen, kurban satış yerlerine getirilen büyükbaş hayvanlardan hayvan pasaportu, kulak küpesi, il dışından gelen hayvanlardan veteriner sağlık raporu isteneceğini, küçükbaş hayvanlardan ise hayvan nakil belgesi, il dışından gelen hayvanlardan da veteriner sağlık raporu isteneceğini belirterek, evrak eksikliği olan hayvanların alanlara alınmayacağını belirtti.

Hayvan Borsası'nda gerekli temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin yapıldığını dile getiren Erbilen, Hayvan Borsası'nın Avrupa Birliği (AB) normlarında ve Tarım Bakanlığı'ndan ruhsatlı olduğunu sözlerine ekledi.