Elbistan ilçesinde, eğitim çağında çocuğu olan anne ve babalara yönelik bilinçlendirme semineri düzenlendi.

Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Hakan Bozdoğan, müdürlükleri tarafından Halk Eğitim Merkezi Kursiyerleri ve Müftülük personellerine yönelik düzenlenen seminerle amaçlarının annelere bilinçlendirmek olduğunu belirtti.

Bozdoğan, Annelere gelişim, iletişim ve ebeveyn tutumlarını içeren geniş kapsamlı bir sunum eşliğinde verimli bir seminer çalışması gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Seminerler ailenin yapı taşı olan annelere yöneliktir. Bunun sebebi ise ilçemizin aile yapılanması gereği çocukla iletişimde annelere büyük bir pay düşüyor olmasıdır. Sosyo-ekonomik açıdan ailesini ayakta tutmaya çalışan babalarımız çocuklarıyla birebir iletişimde bir adım geride durmaktadır. Anneleri çocuklarıyla iletişim gibi zorlu görevde yalnız bırakmak istemeyen bizler yoğun bir program ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz"

Bozdoğan, verilen seminerle İçerik olarak; bebeklikten ergenliğe çocukların gelişim dönemi gereği sahip oldukları özellikler; ebeveynlerin çocuklarına yaklaşımda izledikleri genel tutum ve bu tutumların çocukların davranışlarına ve hayata bakışına yön verişi; etkin dinleme, duyguların farkındalığı ve doğru kullanılan bir dil ile çocukları aileye ve topluma kazandırmanın ilk adımlarının nasıl atılabileceği üzerine durulduğunu sözlerine ekledi.

Seminerde, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü Rehberlik Öğretmenleri Simge Ercan ve Feriha Günay'da birer konuşma yaptı.