Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan’da yapımı devam eden Ceyhan Rekreasyon Alanı’nda incelemelerde bulundu.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Büyükşehir Belediyesi Elbistan Koordinatörü Ali Mazhar Türk ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Ceyhan Rekreasyon Alanı’nda incelemelerde bulunan Başkan Erkoç, Elbistan’ı en güzel hale getirmek için gayret ettiklerini söyledi.

Başkan Erkoç burada yaptığı açıklamada: “Çok mutluyuz.Ceyhan Nehri Kahramanmaraş’ımız için gerçekten büyük bir zenginlik. Ceyhan Nehrimiz Elbistan’ımızdan doğup bereket akmakta adeta. Büyükşehir Belediyesi olarak bu Ceyhan Nehri’nin kenarında bir parkımız yoktu. Bize ait, bizim sorumluluğumuzda olan bir alan yoktu. Biz de bu alanı park yapmaya karar verdik. Sağolsun Sayın Kaymakamımız burada gerekli tahsislerin yapılmasında bizlere yardımcı oldu. Biz de burayı park haline getirdik. İlk etapta 90 dönüm bir alanda çalışmalara başladık. Spor tesisleri ve cafelerle. Tabii burası Elbistan ilçemize yürüyüş mesafesinde. İnsanlar buraya yürüyerek gelebilirler. Burada rahat bir nefes alabilirler. Burada mükemmel bir alan oluşuyor. Nezih bir alan oluşturma gayreti içindeyiz. Elbistan’ımıza hayırlı uğurlu olsun diyoruz.

Şimdi ise Elbistan’da Ceyhan Nehri’nin temizliği ile ilgili DSİ ile görüşmelerimizi yaptık. Sezonun bitmesini bekliyoruz. Özellikle o parkların olduğu bölgede vatandaşlar mesire alanı olarak kullandıkları için bu sezonu bekliyoruz. Oraya DSİ ile beraber gireceğiz. Normalde bu sular bizim sorumluluğumuz da değil, DSİ’ye ait ama biz Büyükşehir Belediyesi olarak devletimizin her şeyinden sorumluyuz.

Bundan dolayı da Sayın Kaymakamımızın başkanlığında biz de gerekli desteği vererek burayı en güzel hale getireceğiz.

Elbistan’ımıza yakında sosyal tesislerimiz başlayacak. İçerisinde taziye evleri de olacak. Aile Danışma Merkezleri olacak. Grup yollarını büyük oranda bitirdik. Elbistan’da asfalt çalışmaları bitiyor, şimdi doğalgaz çalışmaları başladı biliyorsunuz. Onlarla beraber gerekli tamirat işlemlerini de yapacağız.

Elbistan’ı daha güzel hale getirmek için hep beraber yoğun bir gayret içindeyiz, yoğun bir çaba içindeyiz. Sayın Genel Başkan Yardımcımız, milletvekillerimizle beraber, meclis üyelerimiz, ilçe başkanımızla beraber omuz omuza vererek Elbistan’ı en güzel, en mutlu hale getirmeye gayret ediyoruz. Kendi sorumluluk alanlarımızda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Biliyorsunuz her yer bizim sorumluluk alanımızda değil, bir kısmı ilçe belediyesinin sorumluluk alanında. Vatandaşlarımıza özellikle bunu söylemek istiyorum. Bizim sorumluluk alanlarımızda bize düşen görev ne ise her türlü çaba ve gayreti göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.