Elbistan ilçesinde besicilere yeni yılda yürürlüğe girecek Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği anlatıldı.

Kahramanmaraş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Ahmet Erayman, Elbistan Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yasanın 1 Ocak 2015 itirabiryle yürürlüğe gireceğini belirtti.

Burada bakıcı, nakliyeci ve sürücülere kısa süreli eğitimler vereceklerini belirten Erayman, şunları söyledi: "Eğitim sonunda da sınav yaparak hak edenlere belge vereceğiz. 2013 yılı Ocak ayından itibaren bu eğitimi almamış, belge sahibi olmamış insanlara, kanunun öngördüğü ölçülerde cezai müeyyide uygulanacak. Burada önemli olan hayvanın huzur ve refahıdır. Yönetmelik çerçevesinde istenen de budur."

Yönetmeliğin amacının, canlı omurgalı hayvanların yurt içindeki nakilleri sırasında korunmalarını ve hayvan refahı kurallarına uyulmasını güvence altına almak olduğunu belirten Erayman, ocak ayında yürürlüğe girecek yönetmelikle ilgili bu eğitimlere katılarak gerekli belgeleri edinmeyenlerin, 2014 yılı başından itibaren hayvan nakli ile alım ve satımı yapamayacağını belirtti.

Erayman, iki gün sürecek olan eğitim çalışması sonunda sınav yapılacağını ve hak edenlere belge verileceğini sözlerine ekledi.