Elbistan İlçe Müftü Abdussamet Pat, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın ana temasının kadınlar olduğunu söyledi.

Pat, yaptığı açıklamada, hafta kapsamında düzenleyecekleri etkinliklere vatandaşların ilgi göstermesini talep etti.

Özellikle kadınların camilere gelmesi hususunda gayret gösterdiklerini belirten Pat, şöyle konuştu: "Mekke ve Medine'ye insanlar ailesiyle gidiyor. Camiye giderken de insanların ailesi ile gitmesini istiyoruz. Sabah namazına hanımı ile birlikte giden bir kişiye rastlamadım. Aslında böyle olması gerekiyor. Peygamber efendimizin sağlığında, hiçbir namaz kadınlar bulunmadan kılınmamıştır. Peygamber efendimizin sağlığında her vakit namazında kadınlar bulunmaktaydı."

Kadınların camilere gitmesi bir şekilde engellendiğini savunan Pat, çocukları yetiştiren kadınlar olduğunu belirterek, "Onların çok bilinçli ve bilgili olması gerekir ki kendi çocuklarını yetiştirebilsinler. Bu durumdan hareketle kadınlarımızın camilerimize, hutbelerimize, vaazlarımıza ve teravih programlarımıza gelmelerini tavsiye ediyoruz. Camiler haftası etkinliklerimize herkesi ailesi ile birlikte bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kadın ve erkeklerin aynı mekanda namaz kılabileceğini ifade eden Pat, kutsa mekanlarda kadınların da erkeklerle namaza kıldığını kaydetti.

Pat, etkinler kapsamında yapımı tamamlanan Kuba Camii'nin 4 Ekim'de ibadete açılacağını sözlerine ekledi.