MHP Elbistan İlçe ve Kadın Kolları Teşkilatı tarafından kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79. yılı nedeniyle ortak bir açıklama yaptı.

MHP İlçe Başkanı Ali Demir, partisinin ilçe binasında düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, Milliyetçi Hareket Partisi olarak kadınlara verilen önemin çok büyük olduğunu belirtti.

Kadınların, hayatın düzenleyicisi ve erkeğin başarısının gizli mimarları olduğunu dile getiren Demir, "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın imzası vardır. Kadınlarımızın da belediye başkanı, meclis üyesi ve milletvekili olmaya hakkı vardır. Evimizin mimarı olan kadınlarımız, siyasetin de mimarı olabilmelidir" şeklinde konuştu.

MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Çakıcı da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına verdiği değerlerden bir tanesinin de seçme ve seçilme hakkı olduğunu kaydetti.

Çakıcı, Türk kadını toplumda en başta bir ana olarak Mehmetçik yetiştirdiğini, aileden sosyal hayata, iş hayatından bürokrasiye kadar kadınların her alanda başarılı olduğunu sözlerine ekledi.