AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, 300 yataklı Bölge Hastanesinin inşaat ihalesinin 24 Ekim'de yapılacağını belirtti.

Kısaca, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı İnşaat Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından 24 Ekim tarihinde yapılacak olan hastane ihalesinin yaklaşık 60 milyon TL'ye malolacağını ve iki yıl içerisinde tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Kısaca, 3. nesil teknoloji ile donatılacak 300 Yataklı Bölge Hastanesi için Samsun'a bağlı Çarşamba ilçesinde yapılan hastanenin özelliklerinin referans alındığını ifade etti.

İlçeye 70 bin metrekare kapalı alanı olan bir sağlık tesisi kazandırılacağı dile getiren Kısaca, şunları kaydetti: "Elbistan, çevre illere bağlı ilçelerin de sağlık merkezi konumundadır. Mevcut hastanemiz ilçemizin ihtiyacını büyük oranda karşılamasına rağmen, sağlıkta dönüşüm ve değişimden Elbistan olarak payımızı almamız gerektiğine inandık ve girişimlere başladık. Bu girişimlerimizde de adım adım mutlu sona doğru ilerliyoruz. Yeni yapılacak 300 Yataklı Bölge Hastanemizle ilçemizin önemi artacak. Vatandaşlarımız en iyi ve kapsamlı sağlık hizmetini başka illere gitmeden yanı başlarında alma imkanı bulacaklar. Sevklerin önüne büyük oranda geçilecek ve vatandaşlarımız yollarda mağdur olmayacak. Bu hastanelerin tam donanımlı olmaları sayesinde ”˜A' kalite sağlık hizmetini sunacak" dedi.

Elbistan'a değer katacak yatırım AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal tarafından bizzat takip edildiğini kaydeden Kısaca, "Verdiği destek için kendisine bölge halkı adına bir kez daha teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.