Altunok, Elbistan ilçesini ziyaretinde, belediyelerin uyguladığı su bedeli uygulamasında değişiklik yapılmadığını belirtti

Elbistan ilçesinde de su bedelinin değişmediğini ifade eden Altunok, fiyat konusunda yanlış algıları ortadan kaldırmak maksadıyla kasım ayında yapılacak genel kurul toplantısına taşıyacaklarını belirtti.

Kent merkezinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulandığını yanlış anlamalara mahal vermemek için de bu uygulamadan vazgeçilip su fiyatlarını bütün ilçelerle eşitlenme çalışması ihtimalinin olabileceğini ifade eden Altunok, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş'ta su bedeli 1.96 kuruş, Elbistan'da su bedeli 1.43 kuruş. Bu ikisini karşılaştırdığımız zaman merkezde oturan Kahramanmaraşlı vatandaşlarımız, Elbistan'dan zaten 50 kuruş fazla ödemektedir. İndirimden faydalanıp ödediği zaman 40 kuruş fazla ödemektedir. Yine ilçeleri karşılaştıracak olursak Elbistan en ucuz suyu kullanan ilçemizdir. Hatta Elbistan'da pompalı sistem ile su terfi edilirken Kahramanmaraş merkez ilçelerinin içme suyu cazibeyle gelmekte yani herhangi bir terfi istasyonu yok, buna rağmen Elbistan'da da su daha ucuz, bu oran sadece merkez ilçeleri için değil diğer ilçeler içinde geçerlidir."

Altunok, Elbistan'da 1.43 kuruş olan suyun Andırın'da 1.32, Afşin'de 1.64 kuruş, ve Ekinözü'nde de 1.54 kuruş olduğunu, tüm ilçelere hizmet eden bir kurum olarak ayrımcılığı kabul etmelerinin mümkün olmadığını sözlerine ekledi.