Esentepe Orta Okulu ile Elbistan’a yeni bir eğitim yuvası kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Erkoç , “Kaba inşaatı tamamlanan Okulda çalışmalar devam ediyor. Hedefimiz, ülkemizi geleceğe taşıyacak zeki ve bilgili nesiller yetiştirmek. Geleceğimizin teminatı gençlerimize en iyi eğitim imkânını sunmak” diye konuştu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Elbistan ilçesinde yaptırılan Esentepe Orta Okulu inşaatında kısa sürede büyük yol kat edildi. Esentepe Mahallesi’nde toplam 3 bin 525 metrekare alan üzerine inşa edilen 16 derslikli orta Okulu’nun kaba inşaatı tamamlandı. Zemin+3 kat olarak inşa edilen ve eğitim alanlarının yanı sıra, öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyecek faaliyet alanları, laboratuvarları, çok amaçlı salonları, resim ve müzik atölyeleri, basketbol sahası, anaokulu, anaokulu oyun alanı ile otopark bulunan okulun bir sonraki eğitim öğretim yılında hizmete açılması hedefleniyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, eğitim alanında çok ciddi yatırımlar yaptıklarını ifade ederek, “Biz göreve gelirken öğrencilerimizin ikinci velisi olacağımızı söylemiştik. Bu bağlamda eğitim alanına Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımlarımız devam ediyor. Şu ana kadar 20 milyon liralık- eski parayla 20 trilyon liralık – eğitim yatırımı yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Kahramanmaraş’ımızın eğitim alanında Türkiye’de gıpta ile gösterilecek bir şehir olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gayret etmeye de devam edeceğiz” dedi.