Elbistan Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapıldı.

Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda, divan tarafından birliğin 2013 yılı içinde yapılan faaliyetleri ile eksik kalan çalışmalar değerlendirildi. Toplantıda, birliğin 2014 yılı 3 aylık bütçesi 500 bin lira olarak belirlendi.

Kaymakam Tuncay Akkoyun, gazetecilere yaptığı açıklamada, birliğin çalışmalarının ciddiyetle gerçekleştirdiğini söyledi.

Büyükşehir Yasasının yürürlüğe girmesiyle birliğin 2014 yılı mart ayı itibariyle görevini tamamlayacağını ve tasfiye işlemlerinin yapılacağını ifade eden Akkoyun, kalan süreçte imkanlar dahilinde yapabildikleri ölçüde hizmet edeceklerini kaydetti.

Akkayon, şunları söyledi:

"Bilindiği üzere bu birlikler bütün ilçe merkezilerinde var olan ve yıllardır ülkemizin dört bir tarafında özellikle köylerin altyapı yatırımlarının inşası noktasında ciddi katkıları olan kurumdur. Bu kurumlar ilçe kaymakamlığı, muhtarlar ve il genel meclis üyelerinin birlikte karar verdiği yani seçilmişler ve atanmışların birlikte karar verdiği güzel organdı. Misyonunu tamamladı. Bundan sonra ki süreç ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için daha hayırlı olur. Tecrübeli arkadaşlarımız bilgilerini, yetkili olan kurulla paylaşır. Bizler de üzerimize düşen görevi yapmaya, bundan sonra görevi devralacak olan arkadaşımıza destek olmaya devam edeceğiz.”