Elbistan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) alt yapı proje çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, organize sanayi bölgesi yapım çalışmalarının yaklaşık 62 hektarlık alan üzerinde sürdüüldüğünü ifade etti.

OSB'nin Elbistan başta olmak üzere Kahramanmaraş ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Çiçek, şunları kaydetti:

"OSB Kuruluş protokolü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca onaylanmış, sicil kayıt defterine işlenerek, tüzel kişiliği tescil edidi.kuruluş protokolü ile yetki belgesi Elbistan Organize Sanayi Bölgesi olarak verildi. Uygulama imar planı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca 27 Aralık 2010 tarihinde onaylandı. 15 Nisan 2011 tarihinde ise uygulama imar planı kesinleşti. Organize sanayi bölgesi alanı içerisinde toplam 84, birinci etap içerisinde 35 adet sanayi parseli yer almaktadır”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca OSB için yaklaşık 112 hektar alanın onaylandığını çalışmaların birinci etabının 62 hektarlık bölümde sürdürüldüğünü anımsatan Çiçek, OSB'de en küçük sanayi parsel alanının 3 bin, en büyüğünün ise 42 bin metrekare olduğunu sözlerine ekledi.