Halk Sağlığı İl Müdürü Ahmet Yener, Elbistan'da 2013'de bir çok projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Yener, bir tesiste düzenlenen değerlendirme toplantısında, yaptığı konuşmada, sağlık alanında projelerine hayata geçirilirken Elbistan Belediyesi'nden fayda gördüklerini söyledi.

Sağlık alanındaki desteklerinden dolayı Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük'e teşekkür eden Yener, şunları söyledi: "Elbistanımıza büyük yatırımlarla alakalı olarak AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal'da tam destek veriyor. Elbistan'a Avrupa standartlarının da üzerinde 300 yataklı bir devlet hastanesi yapılacak. Ayrıca Elbistan'a 1 nolu Sağlık Ocağı'nın bulunduğu yere yeni bir toplum sağlığı merkezi binası ve Kanser Erken Tanı ve Eğitim Merkezi (KETEM) binası yapacağız. Bakanlıktan onayı çıktı. Ayrıca KETEM için yaklaşık 1 milyon TL bütçe ile bir mamografi cihazı ve otobüs alımını gerçekleştirmek üzereyiz."

Yener, belediye başkan Durmuş Küçük'ün katkısı ile ilçe merkezinde yeni bir aile sağlığı merkezi hayata geçireceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Durmuş Küçük ise Elbistan hizmet alma konusunda genel anlamda başarılı olduğunu belirtti.

"Birçok alanda başarılı hizmetler yapıldığı gibi sağlık alanında da çok güzel ve birbirini aşan hizmetler yapılmaktadır" diyen Küçük, bu hizmetleri kurumlar arası diyalog, el birliği ile yardımlaşma ve kamu hizmeti olduğu için destekleyerek devam ettirdiklerini ifade etti.

İlçe Sağlık Müdürü Mustafa Murat Küçük ise 2013'de hastane adına başarılı bir yıl olarak geçtiğini kaydetti.

İlçe dışı sevkleri en alt seviyeyi indirdiklerini vurgulayan Küçük, hastanede kardiyoloji branşı dışında tüm branşlarda hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammet Fatih Kılaç, Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Nuran Gök ve KETEM Sorumlu Hekimi Didem Erdoğan katıldı.