Rektör Karaaslan, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve Belediye Başkanı Durmuş Küçük'ü ziyaretinde, yaptığı açıklamada, Teknoloji Fakültesi ile ilgili gelişmeleri yerinde görmek için ilçeye geldiğini kaydetti.

Söz konusu fakültenin açılmasına rağmen öğrenci alabilmek için yeterli öğretim üyesi sayısına ulaşılamadığını anımsatan Karaaslan, "Bu yıl bir bölümde öğretim üyesi sayısını 3'e çıkartarak, öğrenci alma şansını yakaladık. Önümüzdeki yıldan itibaren Teknoloji Fakültemizde öğrenci almaya başlayacak. Fakülte için şuan Meslek Yüksek Okulu'nun karşısında bulunan binayı restore edeceğiz" dedi.

- Üç ilçeyi kapsayacak kampüs

Teknoloji Fakültesi sonrası Afşin, Elbistan ve Göksun ilçelerine hitap edecek bir kampüste mevcut fakülteleri bir araya getirme şanslarının olabileceğini dile getiren Karaaslan, bunların da AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın da düşüncesi olduğunu belirtti.

Ünal'ın bu bölgede böyle bir kampüsün hayali olduğunu, bu havzaya hitap eden bir üniversitenin kurulmasını, mevcut fakültenin ve yüksek okulun bu kampüste toplanmasını hayal ettiğini ifade eden Karaaslan, şunları kaydetti:

"Elbistan-Afşin ilçeleri arasında bu düşünceye fırsat verecek yani kampüs olarak kullanılacak alanı bulduk. Bu havzaya hitap eden bir üniversitemiz olacak. Bu konuları değerlendirmek için Elbistan'a geldik. Nurhak ilçesinde bir meslek yüksek okulu kurmak istedik. Merkeze uzak ilçelerimizde bir meslek yüksek okulumuz olsun düşüncesiyle müracaat etmiştik. İsmi İpekyolu Meslek Yüksekokulu olacaktı. İlçenin nüfusunun az olması nedeniyle buna izin verilmedi. Bunun için ileriki dönemde yeniden müracaat edeceğiz. Şimdi Elbistan Meslek Yüksek Okuluna bağlı bilgisayar programcılığı ile muhasebe ve vergi uygulamaları iki bölümü Nurhak'ta hayata geçirdik. Her iki bölüme 30'ar kontenjan verildi. İki bölümde doldu. Önümüzdeki eğitim yılında Nurhak ilçesinde Meslek Yüksek Okulumuza bağlı eğitimine devam edecek."

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise önümüzdeki yıldan itibaren öğrencilerin kayıt yaptırabileceğini, bu durumun bölgeyi etkileyecek önemli bir gelişme kanaati içinde olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı Durmuş Küçük de yerel yönetimler olarak öğrencilerin ihtiyaçlarına karşılık verecek hizmetlerin kısa sürede hayata geçirilmesi için çalışmalara hız vereceklerini, Teknoloji Fakültesi'nin kurulması ve planlanan kampüs konusunda üzerilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.