Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesinde Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, 2015 Yılında Tarımsal Desteklerden Yararlanmak Adına Çiftçilerin Mutlaka Toprak Analizlerini Yaptırmaları Gerektiğini Açıkladı. Başvuru Süresinin 31 Ağustos 2015'te Dolacağını Belirten Bulut, Önemli Uyarılarda Bulundu.

Mehmet Ali Bulut, Elbistan Ziraat Odası'nın 2010 yılında hayata geçirdiği toprak analiz laboratuarının 5 yılın ilk 6 ayında 450 toprak analizi yaptığını açıklarken, 2015'te çiftçilere toprak analizi için dekar başına 2.5 TL destek verileceğini de sözlerine ekledi.

Oda laboratuarında analizlerini yaptıranların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan destek alacaklarını da açıklayan Ali Bulut, 2015 yılında desteklerinden yararlanmak isteyenlerin mutlaka toprak analizlerini yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

“Bu yıl için çiftçilere dekar başına 2,5 TL toprak analiz desteği, peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanları için dekar başına 3,3 TL mazot ve 4.75 TL gübre desteği alacak. Hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler sebze ve meyve alanlarında dekar başına 4,85 TL mazot ve 6,60 TL gübre desteği, yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanlarında dekar başına 8,25 TL gübre ve mazot desteği ödenecek. Buna göre, çiftçilerimiz dekar başına toplam 12 TL ile 18 TL arasında toprak analizi, gübre ve mazot desteği alabilecek. ÇKS’ ye kayıtlı 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için, her 50 dekarlık alan için bir analiz olmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmesi yapılan Odamız laboratuarında 1 Ocak-31 Ağustos 2015 tarihleri arasında toprak analizi yaptırılması gerekiyor. Büyüklüğü 50 dekarın altındaki tarım arazisi için bu şart aranmayacak” ifadelerini kullanan Kahramanmaraş Elbistan İlçesi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut destek almak isteyen çiftçilerin oda laboratuarında 1 Ocak-1 Eylül tarihleri arasında toprak analizi desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin bir an önce analizlerini yaptırmalarını istedi.