Elbistan Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, Aile içi eğitim konferansı düzenledi.

İlçe Müftüsü Abdussamet Pat, Pınarbaşı Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansta, yaptığı konuşmada, tarihte camilerin ve din görevlilerinin neler yaptığını anlatmak açısından değişik programlar düzenlediklerini söyledi.

Günde 5 defa camiye giden insanlar olarak camiye gelmeyen insanlara bilgi verme acısından etkinliğin önemine vurgu yapan Pat, İslam tarihinde camilerin fonksiyonlarının çok kapsamlı olduğunu, günümüzde sadece namaz kılınıp çıkılan yerler haline dönüştüğünü ve bundan da üzüntü duyduğunu ifade etti.

- "Utanmasak abdest alıp besleme ile dayak atacağız" -

Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca ise bir milletin en büyük varlığının o toplumun sahip olduğu çocuklar ve gençliği olduğunu belirtti.

"Biz o çocukları ve gençleri camiye alıştıramazsak o çocuklar internet kefeden çıkmazlar" diyen Çamlıca, çocukları ve gençleri etrafımızda duracak şekilde ilişki kuramazsak o çocukların kendilerinden uzaklaşacağını belirterek, şöyle konuştu: "Dayağın cennetten çıktığına bizi kim inandırdı? Biz öyle iman etmişiz ki utanmasak abdest alıp besleme ile dayak atacağız. Bana bir tane örnek gösterin, Allah resulü şu çocuğun kulağını çekti veya şamar attı desin. Biz yıllarca ne yaptık. Kuran kurslarında atılan dayakları nereye koyacağız. Camide ve evde yediğimiz dayağı ne yapacağız. Dayak cennetten çıkmadı. Sonra çocuklar camiden niye uzaklaşıyor diye soruyoruz. Yediği dayaklar yüzünden kuran kursunu terk eden hafızlığı yarım bırakan çocukların vebalini kimse ödeyemez."

- " İmam arkadaşlara büyük iş düşüyor" -

Camide yaramazlık yapmanın günah olmadığını tam aksine keyifli bir şey olduğunu dile getiren Çamlıca, "Ne yapıyoruz, namaz kılarken önümden geçti diye çocuğa fırça atıyoruz. Bu konuda çözüm ne derseniz, imam arkadaşlara büyük iş düşüyor. Bu konuda camiye gelen yaşlı amcalar kızıyor diyorsanız, onları da eğiteceksiniz. Buna mecbursunuz" ifadelerini kullandı.

Çamlıca, çocukların camiye ısınması için dedelerin torunlarıyla, babaların çocukları ile birlikte camiye gelmesi gerektiğini, bir çocuğun kalbini kazanmanın o camiyi altından yaptırmaktan daya hayırlı olduğunu belirtti.

- "Kadını camiye sokmadık" -

Kadınların camiye gitmesi konusuna ilişkin değerlendirmede bulunun Çamlıca, her şeyin temelinde cehalet yattığını belirterek, "Anadolu ve İslam coğrafyasında öyle bir yaygınlaşmış ki kadını camiye sokmadık. Sebepte hazır, kadın fitnedir. Toplumda din adına yaşanan cehaletler, çocuklarla iletişim konusunda yaşadığımız cehaletler ve bunların en önemlisi Kuranla yaşadığımız cehaletin bedelini toplum olarak çok ağır ödüyoruz" dedi.