Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, ilçede çiftçilerin alternatif ürünlere yönelmesi gerektiğini ifade etti.

Bulut,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, silajlık mısır ve çerezlik ayçiçeği hasadının da devam ettiğini söyledi.

Önümüzdeki günlerde patlak mısır ve şeker pancarı hasadına başlanacağını belirten Bulut, şunları kaydetti: "Hububatta güzel verim aldık. Fakat fiyatlar bizi hayal kırıklığına uğrattı. Hububatımızı devletimizin açıkladığı fiyatlardan satamadık. Toprak Mahsulleri Ofisi esnafla rekabet edemedi. Ayçiçeği bu sene fiyat olarak iyi. Kaliteli ayçiçeğine verilen fiyatlardan memnunuz. Kendimize yetecek kadar mısır üretmeye başladık. Türkiye'nin 4,5 milyon danelik mısır ihtiyacı var. Bizim tahminimiz ise bu yıl 5 milyon ton danelik mısır üretilecek. Mısır üretiminde bölge çiftçisi bilinçli olduğu için çok güzel verim alıyoruz" dedi.

İlçede alternatif ürün olarak patates üretimini seçenek olarak sunan Bulut, çiftçilere patates ekilmesini önerdiklerini kaydetti.

Patates üretiminin önemine vurgu yapan Bulut, "Patates üretiminin ilçemize girmesi lazım. Patates fiyatları oldukça yüksek. Çiftçiyi kazandıracak fiyatta. İlçemizde patates, domates, marul ve dolma biber gibi ürün çeşitliliğinin bol olması gerekiyor. Bu ürünlerin pazar konusunda sıkıntısı yok. Sadece bir ürüne odaklanıp kalmamız bizi çok ileriye götürmüyor. Tarım girdileri ortadadır. Bu durum da alternatif ürünler ekerek günü kurtarmamız lazım" şeklinde konuştu.