Elbistan ilçesinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim-öğretim gören 35 bin 843 öğrenci karnelerini alarak iki haftalık yarıyıl tatiline başladı.

Kaymakam Tuncay Akkoyun, Türkören Hasan Erdoğan İlköğretim ve Ortaokulu'nda düzenlenen karne dağıtım töreninde,  öğrencilerin karnelerindeki notlarla değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

Öğrencilere tatil dönemini iyi değerlendirmelerini isteyen Akkoyun, şunları söyledi: "Bütün öğrencilerimiz çok çalıştı ve yoruldu. Çalışmalarının karşılığı olarak öğrencilerimiz karnelerini aldı. Bu karneleri sadece öğrencilerimiz almıyor. Aynı zaman da velilerde alıyor. Aileler çocuklarının karnesinde beklemedikleri bir tabloyla karşılaşabilirler. Bu noktada velilerimizin özellikle bu eksiklikte bizim payımız nedir? Biz neleri eksik yaptık diye bir değerlendirme yapsınlar. Öğrencilerini severek, şefkat ve ilgi göstererek, daha fazla zaman ayırdıkları takdirde iyi sonuçlarla karşılaşacaklardır. Kesinlikle öğrencilerin karnelerinde düşük not gördüklerinde herhangi bir sözlü ve fiili müdahaleye girmesinler."

Alınan karnenin sadece öğrencinin değil ailenin de karnesi olduğunu kaydeden Akkoyun, "Bir eksiklik varsa ailenin çocuğu için zaman sağlamama, imkan sağlamama ilgilenmeme noktasında bazı eksiklikleri var demektir. Öğrencilerimizin hepsi pırıl pırıl ve zekidir" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise okul öncesinde bulunan 35 bin 843 öğrenciye karne verdiklerini belirtti.

Eğitimin 10 Şubat'ta başlayacağını hatırlatan Çelik, öğretmen ve öğrencileri iyi bir tatil dönemi diledi.