Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun'un adını kullanarak iş adamlarından para talebinde bulunan kişi yada kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Akkoyun, gazatecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki bazı iş adamlarına kendilerini kaymakam olarak tanıtıp para isteyen kişilerin, iş adamlarının İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurmasıyla ortaya çıktığını söyledi.

Dolandırıcıların, ihtiyaç sahibi bir aile için yardım toplandığını, toplanan yardım parasının eksik kaldığını belirterek, banka hesabına para yatırılması istedeklerini belirten Akkoyun, şunları kaydetti: "Son günlerde Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de telefonla bazı bürokratların ismi verilerek, iş adamlarımızdan 'ihtiyaç sahibi bir kişi için para topluyoruz' adı altında para talep ediliyor. Bunun bilgisine ulaştık. İnsanların kesinlikle bu duruma itibar etmemesi gerekiyor. Bir kaymakam veya daire amiri telefonla işadamını arayıp herhangi bir şahsın hesabına para gönderilmesini talep etmez. Bu tür taleplere itibar edilmesin" dedi.

İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılanmasında devletin imkanlarının buna yeterli olduğunu vurgulayan Akkoyun, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı gıda, giysi, ısınma ve sağlık yardıma kadar yardım ediliyor. Etmeye de devam edeceğiz. Bu tür taleplerin olması halinde de emniyet birimlerimizin bilgilendirilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Akkoyun, ismini kullanarak yardım talebinde bulunan kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldığını sözlerine ekledi.