Elbistan Belediyesi Hayvan Borsası'nda kurbanlık satışları başladı.

Elbistan İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu'nun 26 Eylül 2013 tarih ve 2013-1 sayılı kararı uyarınca kapatılan borsa, Kurban Bayramı nedeniyle 17 Ekim 2013 tarihine kadar sadece kurbanlık satışları için açık tutulacak.

Elbistan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Fatih Erbilen, borsada satışı yapılan her hayvanın büyük bir titizlik ile kontrol edildiğini belirterek, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli tarafından da hayvan borsasına getirilen kurbanlıkların sağlık kontrollerinden geçirildiğini söyledi.

Uygulanan karantina nedeniyle tedbirlerin arttırıldığını belirten Erbilen, "Hayvan Borsası, karantina nedeniyle şuanda sadece kurbanlık satışı için açık tutuluyor. Karantinanın uygulanmaya başladığı günden bu zamana kadar da ekiplerimiz tarafından borsanın temizliği ve dezenfektesi yapıldı. İlçemizde uygulanan karantina nedeniyle kurbanlık satış yeri olarak halkımıza hizmet edecektir. Şuanda 2 veteriner hekim arkadaşımı kontrollerini yapıyorlar. Borsamız kurban Bayramının 3. gününe kadar açık kalacak" dedi.

Borsada kurbanlıklar ise, küçükbaşlar 300 TL ile 800 TL arasında, büyükbaşlar ise 2 bin TL ile 10 bin TL arasında alıcı buluyor.