Elbistan'da bir grup vatandaş, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı kınadı.

İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı'nda toplanan Seçmen Platformu adına bir açıklama yapan Bilal Doğan, nerede bir haksızlık ve yanlışlık varsa ona karşı bir duruş sergilemenin insani ve vicdani bir mesuliyet olduğunu söyledi.

Her haksızlığın ve yanlışlığın, millet iradesinin azmi ve kararlılığıyla bir gün mutlaka son bulacağına yürekten inandıklarını kaydeden Doğan, şöyle konuştu: "Mısır'da bu iradeyi yok sayan ve kanla bastırmaya çalışan çağdaş firavunlar, sizin zulmünüz ve haksızlığınız da bir gün mutlaka son bulacaktır. Haksızlıklarınızı insanların gözünden saklamakla da asla meşruiyet kazanamayacaksınız. İnsanlık bir sınavda bugün, egemen dünya güçleri sınavda bugün, bu haksızlığa haksızlık diyemeyenler, darbeye darbe diyemeyenler, katliama sessiz kalanlar sınavda bugün."

Dünya ülkelerinin Mısır'daki zalime alkış tutup, darbelere darbe dahi denilmediğini dile getiren Doğan, "En temel insani hak olan, silahsız, taşsız, sopasız oturma eylemi yapan halk üzerine ateş açan ve binlerce masumu katleden katillere katil dahi diyemiyorlar" ifadesini kullandı.

Doğan, Mısır halkına yapılan darbeyi ve katliamlara sessiz kalanları kınadıklarını sözlerine ekledi.

Grup, açıklamanın ardından, bir süre "Rabia" işareti yaptı.