Elbistan ilçesinde ”˜24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Anadolu Öğretmen Lisesi Toplantı Salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, yeni neslin gelecekte vatanın ve milletin temsilcileri olacağını belirtti.

Çelik, "Kalbi, vatan ve millet aşkı ile atan bir neslin yetiştirilmesi isteniliyorsak sorumluluğumuzun farkına varmalı ve taşıdığımız yükün ne kadar ağır olduğunun bilincinde olmalıyız. Biz böyle bir geçmişten gelen bir milletiz. Eğitim ve eğitimcinin değerini biliriz. Eğitimciler olarak biler bu değerin farkında olmalıyız ve ona göre davranmalıyız. İnsanlar toplumdaki yerlerini biraz da kendileri oluştururlar”diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Tuncay Akkoyun, emekli iki öğretmene plaket verdi.

Programda stajyer 48 öğretmen yemin etti, öğrenciler arasında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüleri verildi.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Koçal, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilcisi Mehmet Kılıç, resmi kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.