Elbistan Şeker Fabrikası'nın 29. dönem kampanya dönemi şeker pancarı alımı başladı.

Kampanya alım döneminin başlaması nedeniyle Elbistan Şeker Fabrikası'nda düzenlenen törende konuşan Fabrika Müdürü Abit Kılyıç, yeni sezonda toplam 365 bin ton şeker pancarı işleneceğini belirtti.

Kampanya sonunda 52 bin ton kristal şeker üretmeyi hedeflediklerini ifade eden Kılıç, fabrikanın 1985 yılından bu yana bölge ve Türk ekonomisine katkı sağladığını bildirdi.

4 bölgede 65 köyde 2 bin 558 çiftçinin 59 bin 800 dekar alanda pancar ekimi gerçekleştirdiğini anlatan Kılıç, şunları söyledi: "Bu sezon işlenecek pancar miktarının 365 bin ton olacağını tahmin etmekteyiz. Bu rakam geçen yıl 342 bin ton olarak gerçekleşmişti. Bu kampanya döneminde bedel ödenen pancar miktarı 370 bin ton olup çiftçiye 49 milyon TL pancar bedeli ödenecektir. Bu bedelin yüzde 36'sına tekabül eden 17 milyon TL ayni ve nakdi avans olarak çiftçimize ödenmiştir. Üreticilere sözleşme gereği 74 bin ton bedelsiz yaş pancar küspesi verilecektir. Fabrikamızın pancar işleme kapasitesi 3 bin 800 tondur. Bu yıl kampanya süresi tahminlerimize göre 96 gün sürecektir. Bu ürünlerimiz yurt ekonomisine 125 milyon 220 bin lira katkı sağlayacaktır" dedi.

Kılıç, fabrikanın 25 bin kişiye istihdam oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise fabrikanın ilçeye ve bölgeye ekonomik anlamda büyük bir girdi sağladığını ifade etti.

Konuşmaların ardından şeker pancarını fabrikaya ilk teslim eden çiftçilere, fabrika yönetimi ve Ziraat Odası tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kurdele kesiminin ardından çiftçiler, fabrikaya şeker pancarını teslim etmeye başladı.