Eğitimci-Yazar Sebahattin Yaşar, Elbistan Fen Lisesi toplantı salonunda düzenlenen konferansta, gençleri eğitmek ve hayata hazırlamak için yetişkinlerin de kendini yetiştirmesi gerektiğini söyledi.

Yaşar, ailelerin çocuklarını yetiştirmesi için de onlarla ilgili kitap okumak, araştırma yapmak , uzmanlardan destek alması gerektiğini, fakat kitap okuma alışkanlığının da toplumda bulunmadığını belirtti.

"Gençlik demek, gelecek demektir" diyen Yaşar, gençlerin pozitif olmak istediğini ama bunun nasıl olacağını bilemediğini belirterek, şunları söyledi:

"Pozitifliği dış dünyada aramaya kalksalar, haberlerde, internet dünyasında, gazetelerde, televizyonlarda, şehrin reklâm panolarında aramaya kalksalar, bu iyice bunalıma itmekten başka bir çözüm getirmeyecektir. O zaman pozitiflik, dış dünyada, görülen unsurların dışında aranması gerekecektir. Pozitiflik dışarıda aranacak bir şey değil, içeride aranacak bir şeydir. Yani programı yüklemeden, algılamayı beklemek mümkün değildir."

Yaşar, gençlik döneminin insan hayatındaki önemine işaret etti.

Gençlerin, pozitif gençlikte kendini bulduğunu ve kendi gerçeğiyle yüzleştiğine dikkat çeken Yaşar, "Neler yapabileceklerini, neleri başarabileceklerini daha yakından görüyorlar. Gençlik, hayatın en önemli dönüm noktası olduğu için, bu noktadaki gelişmeler, sonraki bütün zaman dilimlerini etkileyecektir. O zaman nasıl bir ihtiyarlık veya istikbal düşünüyor iseniz, ona uygun bir gençlik yaşamanız gerekecektir" ifadelerini kullandı.