Bakış Belediye Başkanı Kamber Yurdakurban, beldelerinin ihtiyacı olan içme suyu problemini çözdüklerini, kanalizasyon çalışmasının ise devam ettiğini kaydetti.

Başkan Yurdakurban, yaptığı açıklamada, 1994 yılında belediyelik olduklarını anımsatarak, 10 yıldır bu görevi yürüttüğünü söyledi.

Büyükşehir yasasıyla birlikte belediyenin kapanma süreci başladığını aktaran Yurdakurban, "Beldemize 20 kilometre uzaklıkta bulunan Karadede yaylasından cazibe ile içme suyu getirme projemiz vardı. Bu projemiz 8 aylık bir çalışmanın sonunda tamamlandı. İçme suyu için düşündüğümüz kaynak noktası, Nurhak dağının eteklerinde ve 2 bin 200 metre yüksekliktedir. Projeye başlarken başarısız olacağız korkusu vardı. Fakat devlet-vatandaş iş birliği ile bu projeyi başarıyla tamamladık. Halk çalışmaların tamamlanması için bize destek verdi" dedi.

Yurdakurban, maliyeti 650 bin TL olan içme suyu projesine AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın da 90 bin TL değerinde su borusunu hibe olarak beledeye kazandırdığını belirtti.

Projeye vatandaşların 200 bin TL destek sağlandığını ifade eden Yurdakurban, "Vatandaş ve devlet ne zaman işbirliği yaparsa o hizmet çabuk bitiyor.  24 saat kesintisiz akıttığımızda 2 bin 300 ton su elde edeceğiz. 3 mahallemizde sularımız akıyor. 32 kilometrelik kanalizasyon şebekesinin yüzde 50 oranında tamamlandı. Geriye kalan bölüm ise 2014 yılının Şubat ayında bitirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.