Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, tam gün çalışan tarım işçilerin yevmiyelerinin 32 TL, 8 saatten çalışan işçilere her saat başına da 4 TL ödenmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Bulut, Ziraat Odası'nda düzenlenen toplantıda, işçi çavuşları ve tarım işverenleriyle bir araya gelerek sorunların tartışıp, işçilerin yevmiyelerinin belirlendiğini kaydetti.

Yeni yevmiyeler işçilere "hayırlı olsun" diyen Bulut, yönetim kurulu olarak 2014 çalışma mevsimi başladığında, tarım işçilerinin bir günlük işçi yevmiyesi çavuşluk içinde 32 TL olarak belirlendiğini bildirdi.

 

- "Açık kamyon ve kamyonetle işçi taşınamaz"

Ortalama 20 işçinin başında bir çavuşun bulunması gerektiğini ifade eden Bulut, şunları söyledi:

"Çavuşun yevmiyesi işveren tarafından ödeniyor. Yatılı gelen işçi için getirme işverene, gidiş ise işçiye aittir. 16 yaşından küçük işçi çalıştırılamaz. Her gün gidiş, geliş yapan işçiler için işverenle işçiler kendileri anlaşacaktır. İşçi en az 8 saat çalışmak zorundadır. Açık kamyon ve kamyonetle işçi taşınamaz. İşçilerin zaruri ihtiyaçları işveren tarafından karşılanacaktır. İşçi 8 saatten fazla çalıştırıldığı takdirde, her saat için 4 TL ücret ödenmesi gerekir."