AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, servisin açılışında yaptığı konuşmada, Elbistan'ın fiili olarak bölge sağlık merkezi niteliğinde olduğunu söyledi.

Yendioğan servisiyle hastanenin yatak kapasitesinin 254'e çıktığını kaydeden Ünal, şunları kaydetti: "Afşin, Nurhak, Ekinözü ve Göksun ilçelerinden sürekli olarak hastalar buraya geliyor. 300 yataklı bölge hastanesinin inşaat çalışmaları Eylül ayında başlıyor. Elbistan ve Afşin ilçeleri bölgede sağlık merkezi konumuna gelecek. Şuan da birkaç branşta doktor eksikliğimiz var. Bu branşlardaki eksikliklerle ilgili başhekimimizden ve hastane idaresinden gerekli bilgileri aldık."

Sağlık alanında Elbistan'da sorunların büyük oranda çözüldüğünü ifade eden Ünal, ilçede sağlık alanında önemli bir sorun görünmediğini sözlerine sözlerine ekledi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammet Fatih Kılaç ise yoğun bakım ünitesinin büyük önem arz ettiğini belirterek, sağlık hizmetleri ve personel durumu hakkında bilgi verdi.

Açılışa, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, belde belediye başkanları ve parti yönetimi katıldı.