İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü heyeti, Elbistan'da tarihi ve kültürel mekanlarda incelemede bulundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun'u ziyaretinde, yaptığı konuşmada, Elbistan'ın tarihi dokularının incelenerek 3 günlük bir araştırma yapılacağını söyledi.

Elbistan'da 12. yüzyıl eserlerinden Ulu Camii başta olmak üzere bir çok tarihi eserin bulunduğunu dile getiren Küçükdağlı, şunları kaydetti: "Ulu Camii, hem Elbistan, hem Kahramanmaraş hem de ülkemiz için önemli bir eser. Etrafında bulunan, Güney kısmında bulunan Dulkadirbeyliği saraylarından bahsediliyor tarihi kaynaklarda. Ve yine hemen devamında bulunan Selçuklu Hamamı, yine ilçe merkezinde bulunan, tescili vakıflara ayrılan restorasyonu gerçekleştirilmiş camilerimiz var. Onunla beraber tarihi Elbistan evi mevcut. Yine Elbistan ve civarında 2006'dan beri yapmış olduğumuz yüzey araştırmalarında bilgi olarak elimize gelen ve tescilleri gerçekleştirilen çok kıymetli olduğunu düşündüğümüz höyüklerimiz var."

Küçükdağlı, yapılan alan çalışması doğrultusunda planlama ile belirlenecek strateji ile bir çalışma gerçekleştirileceğini kaydetti.

Önümüzdeki günlerde Elbistan'da güzel şeyleri hep beraber göreceklerini dile getiren Küçükdağlı, "Bu tür çalışmalarda tarihi dokudan yola çıkılarak sahip olduğumuz değerlerle birlikte, tarihi dokuyu da kültür mirası noktasında olan değerleri günümüz ve geleceğe taşımayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise ilçede yapılacak gezi inceleme neticesinde alt yapı olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Bölgenin tapu kayıtlarını mevcut vaziyet planlarını çıkaracaklarını ifade eden Akkoyun, "Önümüzdeki süreçte bu alanda bu bölgede güzel bir çalışma yapılacak. Elbistan köklü bir ilçe. Elbistan tarihi bir ilçe. Bizlere düşende mevcut bu tarihi dokuya sahip çıkmak ve yer altında gün yüzüne çıkmamız tarihi eserleri de biran evvel gün yüzüne çıkarmaktır" şeklinde konuştu.