Elbistan Anadolu Lisesi öğrencileri, Malatya’nın Darende ilçesine düzenledikleri gezide okul tarafından tertiplenen Geleneksel Türk Okçuluğu etkinliğinde ok atıp keyifli bir gün geçirdi.

Elbistan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, Darende'de tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Geleneksel Türk Okçuluğunu sevdirmek ve tanıtmak amacıyla okul idaresince düzenlenen gezide, Türk Savaş Sanatları Antrenörü Halil Kozanoğlu tarafından verilen eğitimle öğrenciler ok atmayı ve yay germeyi öğrendi.

Okul müdür yardımcısı Mine Yenerçağ, AA muhabirine bir açıklama yaparak, öğrencilere okçuluğu sevdirmek ve bu geleneği devam ettirmek için etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Darende’nin tarihi, doğası ve özellikle Somuncu Baba Külliyesi’yle adeta bir açık hava müzesi olduğunu ifade eden Yenerçağ, "Okçuluğa ilgi her geçen gün artıyor. Çocukların sınav dönemlerinde yaşadıkları stres ve dikkat dağınıklığında çok önemli bir rol oynuyor. Biz de öğrencilerimizin ok atmasını sağlayarak onların ata sporumuzu tekrardan keşfetmelerini istiyoruz." dedi.

Antrenör Halil Kozanoğlu da okçuluğun çok ciddi konsantrasyon sağladığını belirterek, "Okçuluk tedavi edici bir spor. Birçok aile, okullarda öğretmenlerin tespit ettikleri dikkat dağınıklığı olan çocuklarını bize getiriyor. Öğrencilerin bir çoğu gördüğü eğitimle bu rahatsızlığını giderebiliyor. Öğrencilerin sınav dönemlerinde yaşadıkları stresi azaltmak için ok atmayı denemelerini tavsiye ederim. Sonuçta rakipleriyle değil kendileriyle bir yarış içinde olacaklardır." diye konuştu.

Anadolu Lisesi Öğrencisi Buse Çelik ise, okçuluğun huzur veren bir spor olduğunu anlatarak, "Ben ilk defa ok atıyorum inanılmaz keyif aldım. Bazı arkadaşlarımın kursuna gittiğini duymuştum şimdi bu etkinlik sonrasında bende kursa gitmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Ok atmada başarılı olan öğrencilerin ücretsiz atıcılık kurslarıyla ödüllendirildiği etkinlikte, ilk defa ok atan öğrenciler keyifli bir gün geçirdi.