Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede kayısı ağaçlarının erken çiçek açabileceğini, ani sıcaklık düşmesinde bağlı olarak don riski bulunduğu söyledi.
Geçen yıl yaşanan don olayından kayısı üreticilerinin mağdur olduğunu dile getiren Bulut, "Geçtiğimiz yıl üreticinin tahmini zararı 15 milyon lira olduğunu biliyoruz. Bu yılda aynı duruma düşmemek için üreticilerimizi uyarmak istiyoruz" dedi.

2015 yılı tarım faaliyetlerini değerlendiren Bulut, şöyle devam etti:

"Şeker pancarında tahminlerimizin üzerinde bir ürün elde ettik. Hatta Yozgat ve Malatya illerine de şeker pancarı gönderildi. Çiftçilerimiz gerek söküm, gerekse fabrikaya teslimde zorlanmadı. Şeker fabrikası yetkililerinin de gerekli tedbirleri alması ve çiftçilerimizin düzenli hareket etmesi neticesinde hasat dönemi sıkıntısız bir şekilde sonuçlandı."

- Mısır üretimi

Elbistan Ovası'nda çiftçinin mısır üretiminde bilinçli ve başarılı bir üretim yapmaya başladığını belirten Bulut, bölgede 3 çeşit mısırdan hasat elde edildiğini kaydetti.

Mısırdaki kalitenin kendilerini sevindirdiğini vurgulayan Bulut, "Bundan 10 yıl öncesine Türkiye'de üretilen çerezlik ayçiçeğinin yüzde 30'u Elbistan çiftçisi tarafından üretiliyordu ancak son zamanlarda üretimin düşmesinde de mısır ekimi arttı" diye konuştu.