Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, çiftçinin alternatif ürün olarak patatese yönelmesi gerektiğini söyledi.

Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede alternatif ürün olarak patates ekiminin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Çiftçilere alternatif üretim yapmaları konusunda her zamanda uyarıda bulunduklarını dile getiren Bulut, alışıla gelmiş ürünlerin dışına çıkılması gerektiğini belirterek, "Alternatif ürünler olarak mısır, domates ve patates ekmenin çiftçiye kazanç sağlayacağını çiftçimize hep söyledik. Sulu tarım alanlarında şeker pancarı ve ayçiçeği ekimi yapılıyor. Çiftçimiz alternatif ürün olarak patates ekimine geçmelidir. Biz bilim adamları getirerek alternatif ürün ekimini değerlendirdik. Sulu tarım alanlarında domates, ayçekirdeği, şeker pancarının yanı sıra patates ekiminin de oldukça karlı bir seçim olduğunu anlattık. Patates kilosu 50 kuruşa da satılsa çiftçimiz kar eder. Dekar başı 4 ila 6 ton ürün alma şansımız vardır" dedi.

Bulut, patates'in pancardan da diğer ürünlerden de daha verimli olacağına dikkat çekerek, "Bizim çiftçimiz gördüğünü uyguluyor. Çiftçimiz para kazanabilmek için patates ekimine geçmelidir" ifadesini kullandı.