Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 1 Temmuz 2013 tarihi itibarı ile yürürlüğe giren ve ekmekte katkı maddesi kullanımını yasaklayan yeni yönetmelik hakkında, fırın işletmecilerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli fırın denetimlerinden sorumlu Gıda Mühendisi Ali Hançer'in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, fırın işletmecilerinin uymaları gereken kurallar anlatıldı.

Gıda Mühendisi Ali Hançer, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olan yeni yönetmelik ile ekmekte katkı maddesi kullanımının yasaklandığını söyledi.

Hançer, "Bilindiği gibi 1 Temmuz itibarı ile yeni yönetmelik uygulamaya konuldu. Buna göre ekmek yapımında kullanılan katkı maddeleri yasaklandı. Fırıncı esnafları ile karşılıklı bilgi alış verişinde bulunmak ve yeni yönetmeliğin getirdiği kurallar hakkında bilgi vermek amacıyla buradayız. Yeni yönetmelikte katkı maddelerinin neler olduğu, hangi gıdalarda kullanıldığı açıkça belirtiliyor ve bu katkılar artık yasaklanıyor. Sadece un üretimi yapan firmalar C vitamini katkısı kullanabilecekler. Kahramanmaraş genelinde yaptığımız çalışmalarda, fırın esnaflarının da katkı maddesi kullanımını sona erdirmek için çaba harcadıklarını gördük" diye konuştu.