Elbistan ilçesindeki Nuri Taphasanoğlu Huzurevi sakinleri, kendileri için oluşturulan bahçede sebze yetiştiriyor.

Huzurevinin müdür vekili Kamil Küsmüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, talep üzerine binanın önündeki 40 metrekarelik alanı misafirlerine tahsis ettiklerini söyledi.

Baharla birlikte sebze yetiştirmek isteyen huzurevi sakinlerinin gün boyu toprakla uğraşarak zaman geçirdiğini ifade eden Küsmüş, şöyle konuştu:

"Bazen konuklarımız stresli durumla karşı karşıya kalabiliyordu. Uygulama bahçesinde çalışabilecek durumda olan ve bizden yer talebinde bulunan 4 kişi şimdi burada çalışıyor. Uygulamayı geçen yıl başlattık ve bu sene de devam ettiriyorlar. Misafirlerimiz yetiştirdikleri ürünleri birbirlerine ikram ediyor, bazen de satıyor. Bunu da paraya ihtiyaçları olduğu için değil, zaman geçirmek için yapıyorlar."

Küsmüş, huzurevi sakinlerinin bahçede çalışarak stres atmasının kendilerini de mutlu ettiğini dile getirdi.

Mirza Yıldırım ise toprakla uğraşmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Kendilerine tahsis edilen alanda sebze yetiştirdiklerini anlatan Yıldırım, "Bu bizim için büyük fırsat. Zamanı en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Yıllarca çiftçilikle uğraştım. Bu işi çok seviyorum. Toprakla uğraşmak bana huzur veriyor" diye konuştu.

 Ali Alkış da günlerinin büyük bölümünün huzurevindeki odalarında geçirdiklerini, bu durumun ise can sıkıcı olduğunu belirtti. idarecilerin sayesinde artık bahçede çalıştıklarını anlatan Alkış, "Burada domates, biber, roka ve tere yetiştiriyorum. Elde ettiğimiz sebzeleri yine biz tüketiyoruz. Hayatımızdan memnunuz. Bizim için çok iyi oldu" ifadelerini kullandı.

Müslüm Yalçın da yetiştirdiği yeşil soğanları personel ve huzurevi sakinleriyle paylaştığını söyledi.