Kahramanmaraş'ta Çanakkale Şehidi Olan Elbistanlı Yarbay Şevki Bey İçin Oryantiring Yarışması Düzenlendi. Elbistan İlçesi Pınarbaşı Mesire Alanında Düzenlenen Yarışmaya Katılanlar Kıyasıya Mücadele Ettiler.

Yağmura rağmen mücadele eden yarışmacılardan dereceye giren öğrencilere Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Elbistan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Yılmaz ve Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu madalya takdim etti.

Yarışma ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Oryantiring Federasyonu Başkanı Çolakoğlu, Elbistan bu sporun ilk kez yapıldığını ancak önümüzdeki yıllarda çok daha geniş katılımlı ve büyük yarışmalar yapacaklarını ifade etti.

ORYANTİRİNG NEDİR?

Oryantiring (yönbulma, orienteering, kısaca OL), harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir. Çoğu ülkede federasyonlar halinde örgütlenmiştir ve belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilir. Oryantiring, branş itibariyle doğada yön bulma, hedef bulma sporu olarak geçiyor. Aslında askeri bir spordur. Strateji sporu. Çocuklara müthiş bir özgüven kazandırıyor. Karar verme yeteneğini geliştiriyor. Hem zihinsel, hem fiziksel gelişme sağlıyor. Bu spor 7’den 77’ye her insanın yapabildiği bir spor. Engellilerle sağlam bireylerin birlikte yapabildikleri tek spor dalı olarak geçiyor. Her ortamda, her şartta yapılabiliyor. Koşarak, bisikletli, engelli oryantiring bölümleri mevcut.