Elbistan ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 4 kişi, tedavi altına alındı.

İlçeye bağlı Doğan beldesinde yaşayan Zöhre Ceren, oğlunun hayvanlarının yemlenmediğini fark ederek eve girdi. Evin koktuğunu anlayan anne Ceren, kapıları ve pencereleri açarak yakınlarına haber verdi.

Yakınları tarafından Elbistan Devlet Hastanesine kaldırılan Ayhan ve Meral Ceren çifti ile çocukları Zehra ve Adalet Ceren'in sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği tespit edildi.

Zöhre Ceren, sabah çocuklarının uyanmadığını fark ederek eve girdiğini belirterek, "İçeriye girdiğimde bir koku vardı. Sobadan zehirlendiklerini fark ettim. Camları ve kapıyı açtım. Sabah saatlerinde torumun ağladığı için zaten hepsi uyanmış sonra da baş ağrısı ve istifra ettikleri için uyuyamamışlar. Hemen diğer oğluma haber verdim birlikte hastaneye getirdik. Torunum Zehra ayağa kalktığında baygınlık geçirerek düştüğü için başını çarpmış. Sağlık durumlarının iyi olduğunu söylediler" dedi.

Hastanede görevli doktor Atakan Doğan da tedavi altına alınan 4 kişinin hayati tehlikesinin olmadığını ifade ederek,  bu tür vakalarda ilk önce sağlık ekiplerine haber verilmesi gerektiğini söyledi.