Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, "Ülkemizde ve ilçemizde hiçbir şekilde polisimiz, askerimiz, savcılarımız vatandaşları arayıp ta herhangi bir hesaba para yatırılmasını talep etmezler" dedi.

Kaymakam Akkoyun, yaptığı açıklamada, dolandırıcıların telefonda öne sürdüğü "soruşturma ve tahkikat" olaylarının 3-5 dakikada ya da para yatırma işlemi ile çözülemeyeceğine bildirdi.

Türkiye'de son dönemde telefonla veya mesajla insanların aranıp soruşturma veya tahkikat evrakı gerekçe gösterilerek para talep edildiğini anımsatan Akkoyun, şunları kaydetti: "İşin sonunda dolandırıldığı anlaşılıyor. Maalesef yapılan uyarılara rağmen bazı vatandaşlarımızın bu istenen paraları gönderdiği yönünde bilgiler mevcut. Bilinmesi gerekiyor ki ülkemizde ve ilçemizde hiçbir şekilde polisimiz, askerimiz, savcılarımız vatandaşları arayıp ta herhangi bir hesaba para yatırılmasını talep etmezler."

Akkoyun, dolandırıcılık olaylarına karşın vatandaşları ücretsiz olan 155 ile 156 numaralı telefonları aramalarını istedi.