İlçeye bağlı Gündere Mahallesi'nde, 2014 mahalli idareler seçimlerinde muhtarlık yarışında görüş ayrılığı yüzünden Kurt ve Karakoca aileleri arasındaki kavga ve yaralanmalar sonrası başlayan husumet, tatlıya bağlandı.
Gündere Camisi'nde husumetli ailelerle bir araya gelen Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, her iki ailenin üyelerini kucaklaştırdıktan sonra barıştırdı. 

Kaymakam Akkoyun, barış sonrası yaptığı konuşmada, barışın sağlanmasındaki katkılarından dolayı iki ailenin üyelerine ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

İnsanların sulh ve sükun içerisinde yaşadığı zaman hayatın anlam kazandığını vurgulayan Akkoyun, şunları kaydeti:

"Biz komşumuzla bir arada olduğumuz zaman hayatımızı anlamlandırıyoruz. Bizde komşu komşunun külüne muhtaçtır gibi bir özdeyişimiz vardır. Biz birbirimize muhtacız. Bu manevi anlamda muhtaçlıktır. Yoksa hepimizin hayatını idame ettirecek kadar imkanları vardır. Büyüklerimiz öteden beri en ufak ihtilafta, en ufak bir anlaşmazlıkta hemen araya girmişler ve insanların aralarını bulmuşlardır. Bugün burada da bu olmuştur, iyi ki sizin büyükleriniz, dostlarınız araya girmiş burada bugünü yaşıyoruz. Tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Daha sonra iki ailenin üyelerinin sohbet etmesinin ardından program son buldu.