Elbistan Kaymakamlığı, geçtiğimiz günlerde ilçeye bağlı bazı köylerde sağanak yağmur sonucu yaşanan su taşkınlarından dolayı, mağdur olan vatandaşların mağduriyetini gidermek için çalışma başlattı.

Kaymakam Akkoyun, bölgede meydana gelen selden dolayı zarar gören köylerdeki hasarın tespit edilmesi için 4 kişilik bir ekip oluşturulduğunu belirtti.

Akkoyun, bölgede geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinden zarar gören köylerde inceleme ve yardım çalışmalarını başlattıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Son iki günde içerisinde meydana gelen yoğun yağış nedeniyle ilçe merkezindeki iki okulumuz ile Söğütlü çayı güzergahında bulunan bazı köylerdeki evlerde hasar oluştu. DSİ Bölge Müdürlüğümüzün sel baskını uyarısı yapması üzerine, biz tedbirlerimizi almıştık. Sel baskınlarında can kaybımız yok. Selden etkilenen okullarda biriken suyun tahliyesi için belediye ekiplerimiz çalışıyor. Okullarımızı cuma gününe kadar tatil ettik. Ayrıca Karahasanuşağı, Armutalan, Tapkıran, Tapkırankale, Atmalıkaşanlı ve Kantarma köylerin de ekiplerimizle birlikte gerekli incelemelerde bulunduk"

Bazı köylerde ulaşım noktasında ve içme suyu şebekelerinde kısmi tahribatların da meydana geldiğini anlatan Akkoyun, gerekli tespitlerin yapılarak başlanılan çalışmaların en geç 2 gün içerisinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.