Elbistan ilçesinde, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan ”˜İç ve Dış Cephe Kaplama' kursu öğrencileri tarafından bir okulun duvarı ücretsiz olarak kaplandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nın (KSV) işbirliğiyle Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan iç ve dış cephe kaplama kursuna katılan öğrenciler, uygulama eğitimi sırasında bir ilköğretim okulunun dış cephesini ücretsiz olarak kapladı.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Cehiz, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenim Genel Müdürlüğü ile meslek edindirme vakfı arasında yapılan protokol gereği açılan iç ve dış cephe kaplama kursuna katılan kursiyerlere 4 günlük eğitim verildiğini belirtti.

Çehiz, Eğitim sonunda kursiyerlerin uygulama alanı olarak Tepebaşı İlköğretim Okulu'nun dış cephesini seçtiklerini ilçe esnafları tarafından sağlanan yalıtım malzemesi ile ise okulun dış cephesini ücretsiz olarak kapladıklarını ifade etti.

Amaçlarının  dış cephe ısı levhalarının montajını yapmayı bilen kursiyerleri yetiştirmek olduğunu aktaran Cehiz, Programı başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifika verileceğini sözlerine ekledi.