2. Abdülhamit Han'ın torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Marmaray'ın hizmete girmesine ilişkin, "Dedelerimize ait projenin hayata geçirilmesi bizlere gurur verdi" dedi.

Osmanoğlu, Elbistan Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisi'nde düzenlenen "Dedem Abdülhamit Han" konulu panelde yaptığı konuşmada, Marmaray projesini gerçekleştirerek açılışını yapan Cumhurbaşkanı Abdulah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Dedelerinin hayalindeki bir projenin açılışına katıldığı için mutlu olduğunu dile getiren Osmanoğlu, "Dedelerimize ait projenin hayata geçirilmesi bizlere gurur verdi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bundan 13-14 sene öncesine baktığımızda ailemizi Türkiye'ye almayacaklardı, kabul etmeyeceklerdi. Osmanlıyı tamamen unutmuşlardı. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Osmanoğlu ailesine sahip çıktı" dedi.

Siyasete girme gibi bir düşüncesinin olmadığını aktaran Osmanoğlu, dedesinin, "çocuklarım ve torunlarım siyasete girmesin" şeklinde vasiyeti olduğunu anımsattı.

Osmanoğlu, ailesinin bazı fertlerinin Paris, Mısır gibi değişik bölgelere sürgün edilerek bir araya gelmelerinin önüne geçildiğini savundu.

Babasına, merhum Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde Türk vatandaşlığı verildiğini dile getiren Osmanoğlu, o günden beri İstanbul'da yaşadıklarını ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesine sahip çıktığını vurguladı.

Osmanlı padişahlarının hayatının anlatıldığı televizyon dizilerine de değinen Osmanoğlu, "Muhteşem Yüzyıl' diyemeyeceğim, 'muhteşem rezalet' demek zorundayım. 90 yıldır bize yanlış anlatılan bir tarihimiz var. Okullarda ve gerekse bazı tarihçiler tarafından kaleme alınan yazılar var ve bunun sıkıntısını hepimiz yaşadık" şeklinde konuştu.

Osmanoğlu, dedesi Abdülhamit Han'ın hayatını anlatan 'Hükümdar' adlı film çalışmasına başladıkları söyledi.

Filmle ilgili bilgiler veren Osmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sultan Abdülhamit Han'ın 34 senesini 115 dakikada anlatmamız çok zor. Bu filmi biran evvel sunmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımıza devam ediyor ve iyi olması için gayret ediyoruz. Fakat buna rağmen eleştiri alacağız. Ancak diğer dizi ve filmlerden daha iyi olacağını düşünüyoruz. Ailemden aldığım ve bilinmeyen konuları bu film ve dizi projesiyle anlatacağız."