Türkiye Gıda ve Şeker İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, Elbistan Şeker Fabrikasına 28 yıl sonra atık su arıtma tesisi yapılacağını bildirdi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikanın atık sularının geçmiş dönemlerde Ceyhan Nehri veya şehir kanalizasyonuna desarj edildiğini belirtti.

Alınan önlemler sayesinde atıkların fabrikada oluşturulan havuzda toplandığını anımsatan Şahin, "1985'de üretime başlayan fabrikada arıtma tesisi bulunmuyordu. Genel müdürlük atık su arıtma tesisi yapımı için çalışma başlattı. Yaklaşık 6 milyon liraya malolması beklenen tesisin gelecek yıl tamamlanması öngörülüyor" dedi.

Artımanın yıllarca ihmal edildiğini savunan Şahin, emeği geçenlere teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan'ın Malatya Şeker Fabrikasının Malatya Belediyesine devredilmesine ilişkin sözlerini hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:

"İnşallah Elbistan için de hayırlı gelişmeler olur. Kahramanmaraş ve Nurdağı'nda üretilen şeker pancarlarının Elbistan Şeker Fabrikasına getirilmesi söz konusu. Bu sayede kapasitemiz artacak ve bölgenin en büyük fabrikası olacağız. Çalışanlar olarak bizim iş yerimizin büyümesi, fabrikamızın kalıcı olması bizleri sevindirir."

Elbistan Şeker Fabrikası, 2011 yılında Ceyhan Nehri'nde meydana gelen toplu balık ölümleriyle gündeme gelmişti.