Elbistan ilçesinde yaşayan Suriyeliler sağlık taramasından geçirildi.

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammet Fatih Kılıç, yaptığı açıklamada, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve 2 aydır Elbistan'da yaşayan Suriyeli aileleri barındıkları evlerde ziyaret ettiklerini söyledi.

Evde Sağlık Hizmeti uygulaması kapsamında Suriyeli ailelerin sağlık kontrolünden geçirildiğini vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

"İki uzman ve bir pratisyen hekim arkadaşımız 35 Suriyeli'yi muayene etti. Doktor arkadaşlarımızın vereceği bilgi doğrultusunda hastaneye gitmesi gerekenler belirlenecek, diğerleri ise evlerinde tedavi edilecek. Şu anda durumları ve yaşam koşulları iyi değil. Mübarek ramazan ayında sağlık hizmeti açısından elimizden geleni yaptık."

Bu arada AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, ilçeye bağlı Kalealtı köyündeki eski Afetevlerinde barınan Suriyeli sığınmacıları ziyeret etti. Suriyeli misafirlerin devletin imkanlarından faydalandığını dile getiren Kısaca, hayırseverlerden Suriyelilere yardım elini uzatmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.