Elbistan ilçesinde bir dernek üyesi kadınlar, geliri Suriyeli ailelere aktarılacak "İyilik Mutfağı" isimli pasta yarışması düzenledi.

Çınar-Der Elbistan Temsilciliğine üye kadınlar, evlerinde farklı temalarla yaptıkları pastaları çocuklarına vererek yarışmanın yapılacağı yere getirdi.

Kimisi pasta üzerine bebek, kimisi de Suriyeli ailelerin durumunu anlatan yazılarla katıldığı yarışmanın sonucunda, Merve Şahin birinci, Büşra Orta ikinci, aynı puanı alan Seval Gümüş ve Betül Dedeler de üçüncü oldu.

Dereceye giren yarışmacılar, kendilerine hediye edilen mutfak eşyalarını da Suriyeli ailelere hediye etti.

Çocukların ilgi gösterdiği yarışmada satışı yapılan pastaların geliri de Suriyeli ailelere aktarıldı.

Dernek temsilcisi Akif Pak, yarışmayla öğrenci ve çocuklarda bir "kelebek etkisi" oluşturmak istediklerini söyledi.

Dernek olarak duyarlılık yaratmak adına bir pasta yarışması ve mini bir pasta kermesi düzenlediklerine belirten Pat, "Gelirini öğrencilerimizle İyilik-Der aracılığı ile Suriyeli ailelere yardım olarak dağıtacağız. İstedik ki, bir nebze de olsan kelebek etkisi başlatalım. Hem hoş bir ortam oluşturalım hem de iyilikte öncülük edelim. Kadın kardeşlerimizle ve öğrencilerimizle, iyilikle gönül kapılarını açalım. İyilikle kardeşlerimizi güçlendirelim ve iyilikle ümmeti kucaklayalım" ifadelerini kullandı.